Новини 25 April 2024

  • 25 April 2024
  • 1,777 Преглеждания

Токата поиска да излезе от ареста заради заболяване
Стойчо Бонев по прякор Токата поиска да излезе от ареста заради влошено здравословно състояние. Делото за изменение на мярката му се гледа в Окръжен съд - Хасково. То бе отложено за 29 април.



Четирима души са загинали по време на работа през 2023 година в област Хасково
Четири са смъртните случаи при трудови злополуки за 2023-та година в Хасковска област. 47 е общият брой на инцидентите, станали по време на работа. Това стана ясно на ежегодното заседание на Областния съвет по труда. Днес отбелязваме Световния ден за безопасност и здраве при работа.


Кабинет за неотложна помощ предстои да се открие в болницата в Димитровград
Кабинет за неотложна помощ предстои да бъде открит в Многопрофилната болница в Димитровград. Това съобщи на днешната сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов.


Определиха носителите на наградата "Деец на културата" в Димитровград за 2024 година
Поетесата Диляна Христова ще получи наградата „Деец на културата“ в Димитровград. Това решиха общинските съветници. Посмъртно отличието ще се присъди на диригента Митя Йорданов.


Общинският съвет в Кърджали прие промени в Синята зона
Общинският съвет в Кърджали прие промени в Синята зона. Те предвиждат сливане на някои райони с цел разтоварване на автомобилния поток.


Община Кърджали търси решение, с което СУ “Отец Паисий“ ще може да премине на едносменен режим
Община Кърджали търси решение, с което СУ “Отец Паисий“ ще може да премине на едносменен режим. Вариантът да се върне старата сграда на училището, където в момента се провеждат сесиите на местния парламент, не е обсъждан.


Близо половината от хранителните пакети, които раздава БЧК, не са получени от хората в Хасково
Близо половината от хранителните пакети, които раздава Българския червен кръст, не са достигнали до бенефициентите в Хасково. Причината е, че тази година много от одобрените лица не знаят, че са в списъците. Остават по-малко от 10 работни дни, в които хората могат да вземат продуктите си.


Ученици от Хасково организират благотворителна кампания "Великден за всеки"
Ученици от ПМГ в Хасково организира благотворителна кампания "Великден за всеки". Към акцията са се присъединили възпитаници на училище „Любен Каравелов“ и търговски обекти. Днес в помощ на инициативата се проведе благотворителен базар.


Голямо количество хранителни продукти събра и дари 19-годишната Мария на Дома във Фатово
Хранителни продукти за над 2300 лева дари 19-годишна студентка на Дома за стари хора в село Фатово. Мария Кетева обяви благотворителната си Великденска кампания преди месец и в нея се включиха десетки хора.


Засадиха ново дръвче в алеята "Южна пролет" в Хасково
Дебютанти от литературния конкурс „Южна пролет“ засадиха дръвче в парк „Кенана“. Това е 52-кедър, с който се увеличи броя на младите вечно-зелени фиданки в алеята с името „Южна пролет“.


Стартира приемът на заявления за участие в конкурса “С песните на Ари”
От днес до 27 май се приемат заявки за участие в 23-тия Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“. Музикалният форум ще се проведе на 8 юни в Драматично-куклен театър “Иван Димов“.


„Несебър“ отстрани „Саяна Хасково“ от турнира за аматьорската купа
„Несебър“ отстрани „Саяна Хасково“ от турнира за аматьорската купа. Мачът завърши при резултат 4:2.


Коментари

Гледайте също