Д-р Недялка Джангозова – „боецът“ в бяло на ЦСМП Кърджали!

  • 20:32, 10 May 2022
  • 1,540 Преглеждания

В продължение на 54 години, доктор Недялка Джангозова показва несломим дух и кураж в борбата за живота на своите пациенти. Всеки ден, в продължение на вече 20 години тя е на смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали.

“Действително адреналинът е много висок. Самата борба със смъртта, за да спечеля живота наново ме тласка към това, да продължа да работя“, казва д-р Джангозова.

Въпреки, че е в рисковата група, продължава да работи, не е отсъствала нито ден по време на пандемията.

“Изкарах ковид много леко, може би защото непрекъснато бях в средата на огнището. След това отново бях положителна, защото трябваше да реанимирам един болен с дихателна недостатъчност“,посочва медикът.

Спомня си за екстремна ситуация, в която тя и директорът на центъра д-р Митков спасяват свой колега, докато превозват друг пациент в линейката.

“Ние с д-р Митков имаме случай, в който оказахме помощ на нашия шофьор получил инфаркт, докато караше пациент с инфаркт към Спешно отделение“.

Преди няколко години къса менискус оказвайки първа помощ на пострадал в катастрофа с хеликоптер.

“Там е лошото, че ние сме само двама души титуляри. Всички други са съвместители. Никой не иска да работи в бърза помощ, особено младите, които сега завършват“, казва с огорчение д-р Джангозова, надявайки се това да се промени.


Коментари

Гледайте също