В хасковското спортно училище "Стефан Караджа" изпратиха 22-ма абитуриенти на патронния си празник

  • 21:44, 11 May 2022
  • 1,669 Преглеждания

В хасковското спортно училище "Стефан Караджа" изпратиха 22-ма абитуриенти на патронния си празник.


С изнасяне на националния и училищен флаг започна празникът в спортното училище. След встъпителните слова възпитаници и гости се преклониха пред паметта и делото на патрона на училището Стефан Караджа, който е роден на днешната дата през 1840 година. Празникът продължи с изпращане на абитуриентите от випуск 2022-ра.


Силвия Тенчева- директор на СУ „Стефан Караджа“-Хасково


Поздравявам всички шампиони, които прославиха нашето училище, град и страна. Да продължите напред в НСА, където ще продължи Вашето развитие. Пожелавам Ви да се сещате за учителите и треньорите си, които през тези седем години бяха неотлъчно до Вас. Бъдете здрави и щастливи, успешно явяване на матурите и Ви пожелавам да станете студенти. Бъдете живи, здрави, щастливи и се радвам, че бяхме заедно през тези години. На добър час!


22-ма са абитуриентите в спортното училище в Хасково. Сред дванайсетокласниците, които днес за последен път прекрачиха училищния праг, има републикански шампиони по лека атлетика, бокс и борба. От името на зрелостниците слово произнесе състезателката по бокс от Димитровград Анабела Павлова.


Анабела Павлова


Днес се разделяме и отваряме нова страница, поемаме в нова за нас посока. От онзи далечен 1-ви септември досега нещата се промениха. Дойдоха нови съученици, други си тръгнаха, създадоха се нови приятелства.


Отличник на випуска е шампионът по лека атлетика Данаил Стоянов. Спринтьорът получи награда от ръководството на училището. Стоянов сподели, че ще продължи образованието си в сферата на спорта. Той ще кандидатства в НСА, ПУ и във ВУЗ в Брайтън, Великобритания.


Данаил Стоянов


Искам специално да благодаря на Димитрия Найденова и на Павел Иванов, на моите страхотни треньори. За Вашата всеотдайност, за ценните съвети, които ми дадохте, за жестовете, които правехте, за усилията, които полагахте, за всички хубави моменти. И не на последно място, за подкрепата, която ми оказвахте в трудните моменти. Благодаря за всичко! Искам специално да благодаря на госпожа Станка Станкеева, която присъства тук днес. Благодаря за всички грижи, които положихте през тези години, които заедно прекарахме.


Освен Данаил и останалите абитуриенти бяха отличени от ръководството на училището. Единствената отсъстваща днес бе шампионката по борба Меган Панчева, която е на подготвителен лагер с националния отбор. Празникът в училищния двор продължи с народни танци и традиционното броене до от 1 до 12.



Коментари

Гледайте също