За първи път в Хасково ще се проведе конкурс за талантливи момичета и момчета от 8 до 16 години

  • 21:47, 11 May 2022
  • 1,705 Преглеждания

За първи път в Хасково ще се проведе конкурс за талантливи момичета и момчета от 8 до 16 години. 


Конкурсът „Талантите на Хасково“ се организира по инициатива на голямата българска певица Ваня Кузева и рок легендата Наско Христов със съдействието на община Хасково:


Филип Филипов – организатор - "Искаме да направим празник на талантите на Хасково, защото винаги е давал на България и света много големи музиканти във всяка една област – пеене, народно пеене, естрадно, в инстурменти, цигулка, китара. Затова искаме децата да излязат, който иска да пее и то с истинска музика наживо."


Музикалният съпровод ще е от народния и естрадния оркестри. Изпълненията могат да бъдат и акапелно или синбек:


- Филип Филипов - "Всички хасковски музиканти ще подкрепят и ще изпеят по една песен, за да стане купон. Не е важно състезанието, важно е децата с оркестър да излезнат и да пеят, да стане един празник за музикалния живот на Хасково"


Конкурсната част на „Талантите на Хасково“ ще се проведе на 4 юни от 16:00 часа в двора на РИМ. На 5 юни от 12:00 часа ще бъде награждаването на победителите и дискотека за всички с DJ Пешков:


Филип Филипов - "Да кажем как става записването, кандидатстването? - На моя телефон, който е даден, звъни, записваме, една песен е регламента. Ако иска с оркестър, ако иска с флашкаь излиза пее.. – Докога е записването? - до 28-и май."


Победителите ще имат възможност да запишат по една песен с Ваня Кузева и Наско Христов.



Коментари

Гледайте също