"Изоставеният Алибеев конак и с. Нановица"

На около 30км. от Кърджали се намира едно селце, което може да се нареди сред перлите на региона - Нановица. Конака на Али Бей е едно от най-впечатляващите сгради в Нановица.

Основателят на "Кремона" - от оръжейник до лютиер

В този епизод епизод ви отвеждаме зад стените на единствената българска фабрика за струнни музикални инструменти "Кремона" в Казанлък. Показваме ви дългия път на една китара. Разказва и историята на основателят на фабриката - Димитър Георгиев. Автор на музиката към предаването е китаристът Станимир Ламбов.

Истории от Свежен

Пловдивското село Свежен разказва историите на 3-ма велики мъже - Васил Левски, Полк. Владимир Серафимов и Хаджи Димитър. Какво още може да се види в селцето, скрито в Сърнена Средна гора? Вижте във видеото!

Мистериите на Хухла

В този епизод ще ви разкажем за чудното ивайловградско село Хухла. Каква е историята на името му? Какви необичайни събития виждат местните? Кой е Св. Наместник? Отговорите във видеото!

Величествените светилища край Стрелча

В самото сърце на Средна гора е разположен един от най-големите скални комплекси в България. Скумсале се намира на 7 км. от Стрелча по пътя за Копривщица. Тук може да видите едни от най-големите градежи на траките. Още за светилищата и вярванията на древните хора, вижте във видеото!

Да овладееш стъклото

В този епизод ви срещаме с единствения майстор в Камарата на занаятчиите, който практикува духано стъкло. Отвеждане ви в ателието на Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив, където целогодишно се произвеждат стъклени коледни играчки. Как става това, вижте във видеото!

Търси във „В кадър“