Мистериите на Хухла

В този епизод ще ви разкажем за чудното ивайловградско село Хухла. Каква е историята на името му? Какви необичайни събития виждат местните? Кой е Св. Наместник? Отговорите във видеото!

Величествените светилища край Стрелча

В самото сърце на Средна гора е разположен един от най-големите скални комплекси в България. Скумсале се намира на 7 км. от Стрелча по пътя за Копривщица. Тук може да видите едни от най-големите градежи на траките. Още за светилищата и вярванията на древните хора, вижте във видеото!

Да овладееш стъклото

В този епизод ви срещаме с единствения майстор в Камарата на занаятчиите, който практикува духано стъкло. Отвеждане ви в ателието на Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив, където целогодишно се произвеждат стъклени коледни играчки. Как става това, вижте във видеото!

Невероятният свят на с. Селце

Разположено в котловина в Стара Планина, само на няколко километра от Мъглиж, в с. Селце живеят постоянно едва 7 души. В епизода ще видите истории за златотърсачи, намерено съкровище, ограбена църква и др.

Мистериозните гробници край с. Овчево

Село Овчево едно от най-интересните места в Източни Родопи! В района могат да се видят множество тракийски гробници и скални ниши. Някои от тях са разположени в населеното място. Още за скалните изсичания край Овчево и какво е било тяхното предназначение - вижте във видеото!

Търси във „В кадър“