Новини 2 April 2014

  • 21:13, 2 April 2014
  • 4.2k Преглеждания

Хасково на челните места по непълнолетни родилки
Хасково е на едно от челните места по брой на непълнолетните родилки. Само пред миналата година в Хасковското АГО непълнолетните родилки са 48, съобщиха от Отдела за закрила на детето. Тревожната тенденция е към увеличаване на тези случаи и съпътстващите ги ранни бракове.
Няма регистър на болните от аутизъм в Хасково
В Хасково не се води регистър на хората, страдащи от различни форми на аутизъм. Това стана ясно в деня за информираност по въпросите за аутизма. В Дневния център „Марина” са регистрирани 3 деца и един възрастен, всички те с тежка форма на заболяването. Как специалистите се грижат за хора в подобно състояние, вижте в следващия репортаж.
Ремонт на улици реорганизира движението в Димитровград
Асфалтиране на улици е причина за реорганизацията на движението на едно от големите кръстовища в Димитровград, съобщиха от общината. Ремонта на улицата се налага след прокарването на новите тръби за водопровод и канализация.
Започна Панаир на проектите в Димитровград
Втори национален Панаир на проектите за ученици от 1 до 4 клас започна днес в Димитровград. Той е под надслов "Подай ръка, подари усмивка, бъди човек". Организатор на проявата е гражданското сдружение „ За ново образование”.
Декларират доходите от виртуална валута
Доходите на физически лица от продажба или замяна на виртуалната валута биткойн се декларират с годишната данъчна декларация и върху тях се дължи данък върху общата годишна данъчна основа. Това уточняват от НАП месец преди да изтече срокът за деклариране на доходите, придобити през 2013 година.
Демонстрираха техники за овладяване на автомобила
Как да действат шофьорите в рискови ситуации? Техниките за овладяване на автомобила и най-често допусканите грешки от страна на водачите бяха демонстрирани днес в двора на Гимназията по автотранспорт. Вижте!
60 картини за 60-ти юбилей представи зограф Пенчо Лозанов
60 произведения на изкуството по случай своя 60-ти юбилей показа зографът Пенчо Лозанов. Това е първата самостоятелна изложба на твореца, въпреки че той рисува от дете. Експозицията бе представена в културния център в Харманли.
Отпразнуваха деня на детската книжка
Празник за малчуганите организираха възпитаниците на Младежки център- Хасково, по повод деня на детската книжка- 2 април. Близо половин век днешния ден привлича вниманието на хората към детската литература. Датата не е избрана случайно- днес е роден и един от най-известните автори на приказки- Ханс Кристиян Андерсен.
С песни и състезания малчуганите показаха знания за приказните героите и спечелиха много награди.
Златен медал от неофициалното Европейско първенство по хандбал донесе Дарина Панайотова
Златен медал от неофициално европейско първенство по хандбал донесе в Хасково Дарина Панайотова. Тя бе в състава на българския национален отбор за девойки до 23 години. Първенството се проведе в Гърция.

Коментари