Новини 4 February 2014

  • 20:23, 4 February 2014
  • 9k Преглеждания

Откриха отсечката между Кърджали и Подкова, която е част от прохода Маказа
24-километровият участък от пътя Кърджали-Подкова, част от пътя за Гърция през Маказа, бе официално открит за движение днес. Новият участък ще съкрати пътуването до Гърция с поне 10 минути. Изграждането му бе по проект на стойност 54 милиона лева, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт".
Нападнаха и обраха двама търговски служители
Двама търговски служители от хасковското  РПК-Юг и "Тракия" КООП са били нападнати и ограбени от двама мъже с качулки и маски. Нападателите, които са били въоръжени, са отмъкнали служебната сума от 5-6 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР в Хасково.
Частна охрана пази село Малко Градище
Частна охранителна фирма пази жителите на любимешкото село Малко Градище. Повече от месец там вече няма кражби на имущество. Гардовете са заловили и трима апаши, които са предадени на полицията.
7 378 са онкоболните в Хасково
7 378 души страдат от онкологични заболявания в хасковско към края на 2012 година, заяви д-р Петя Костадинова, началник на Регионалния раков регистър. Възрастовата граница на заболелите пада с всяка изминала година.
Данните бяха изнесени по повод Световния ден за борба с рака- 4 февруари.
Нов апарат за рехабилитация и лечение работи в болница в Любимец
Нов апарат за рехабилитация и лечение работи от днес Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец. Средствата за закупуването му са осигурени от Общината. Лечението ще бъде безплатно за пациентите на специализираната болница.
Митничари заловиха златно съкровище, скрито в автобус
Бижута на стойност близо 200 000 лева откриха митническите служители на Контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Златното съкровище в било укрито в тайник на автобус, който пътувал от Турция за Сърбия.
Как се спира кола между блок и трафопост?
В следващото видео ще видите един случай на странно паркиране. Вече трети ден живущите в блок 30 на квартал „Орфей” се чудят как един Опел Астра се е приземил до блока при положение, че път до там няма.
Ретро техника показват в димитровградското читалище „Васил Левски”
Над 90 експоната включва музейна сбирка на аудио-визуална техника от миналия век в димитровградското читалище „Васил Левски”. Над 50 годишни телевизори грамофони, аудио-пултове и дори вековен телефон могат да бъдат видени в експозицията.
На деня на Ивайловград, безплатно посещение на вила „Армира”
Всички желаещи ивайловградчани и гости на града ще могат да разгледат безплатно обновената Антична вила „Армира” на 13,14 и 15 февруари. Безплатно посещение ще има и на общинския музей с всички обекти и културни забележителности в Ивайловград и околните села.
60 доброволци обмениха идеи
Около 60 доброволци от Хасково и Свиленград се събраха на Годишната среща на младежките групи, под надслов „Доброволчеството- да направиш света по-добър”. В рамките на няколко часа младите хора се опознаха, обновиха добри практики и споделиха идеи.
Откриха новобновената зала на „Тангра”
С много танци новоремонтираната зала на балет „Тангра” бе открита днес. Помещението се намира в сградата на КДК, а ремонта на помещението отнело около 3 месеца и половина.

Коментари