Младежи от 7 държави се учиха в Смолян как да работят при кризи

  • 10 May 2022
  • 1,426 Преглеждания

36 младежи от седем държави се събраха в Смолян и се обучаваха как да работят по време на кризи. Проектът по Програма "Еразъм+" се изпълнява от Сдружение "Екосвят Родопи". Младежите от Испания, Румъния, Латвия, Армения, Грузия, България
и Турция в продължение на няколко дни коментираха кризите от последните две години. Обсъждани бяха пандемията, войната в Украйна, инфлацията и мястото на младите хора в преодоляването им.
Лидия Арсова - ръководител на проекта каза: "Беше много интересна, много плодотворна тази среща между всички нас и още повече че, финалът беше срещата с кризисния щаб на област Смолян, където имаше много оживени дискусии между младежите и хората, които управляват кризите в нашата област".
На въпрос: "Коментирахте ли кризата в Украйна?" тя отговори: "Съвсем малко, в областта на това, че и ние сме се включили в помощ на украинците и тука също имаме бежанци".
Джано Ониани от Грузия сподели: "Този проект е за младежите, които трябва да работят по време на кризи, как да действат и какво са длъжни да правят. Всички взехме много активно участие в дискусиите и сме много доволни".
Проектът се реализира по Програма "Еразъм+". Младежите получиха сертификатите си за знания и умения от областния управител на Смолян Емил Хумчев.

Коментари

Гледайте също